Page 32 - Sayı-49 Ocak-Şubat 2021
P. 32

30                        ARAŞTIRMA       TÜMER TOPAL




                                YENİ MÜFREDATLA


                                YENİ KASApLIK EğİTİMİ TALEBİ




                                “İSTİB 17 No’lu Kırmızı Et Ticareti Meslek Komitesi, kırmızı

                                et sektörünün geleceğini şekillendirecek önerilerde bulundu.
                                Kırmızı et sektöründe yer alan üyeler yeni bir müfredat

                                ile daha uzun süreli, pratiğe dayalı bir kasaplık eğitimi
                                verilmesini istiyor. Sektör temsilcileri, ancak yeni müfredatla

                                yetişecek kasapların sektörün ihtiyacı olan değişimi
                                sağlayabileceğini belirtiyorlar.”





























                                *  BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA MESLEK YÜKSEK GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOjİSİ pROGRAMI
           “Karkas                 ÖğRENcİLERİNİN SuSuRLuK DÖRT MEVSİM ET MAMuLLERİ FABRİKASI ZİYARETİ…
           parçalama            Kırmızı Et Ticaret Meslek Komitesi, et üretimi sı-  mundan itibaren kesim anına kadar özenle beslenen
           tesislerinde,        rasında ekonomik kayıpların en aza indirilmesi, is-  büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan azami verim
           karkasın tüm         rafın azaltılması ve gıda güvenliği açısından yüksek   alınabilmesi için kesim aşamasında doğru ve bi-
           parçalarının         bir bilince erişilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.   linçli yöntemlerin uygulanması gerektiğini, bunun
           usulüne uygun        17 No’lu Meslek Komitesi, sektörün nabzını tuta-  gıda güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını
           işlenmesi            rak sorunlarına çözüm üretirken, kırmızı et üretimi   belirttiler.
           gerekir. Değerli     ve tüketiminde gıda israfının önüne geçilebilmesi
           et parçalarına       için öneriler geliştiriyor.                “KAYIpLARIN TEK NEDENİ EğİTİMSİZLİKTİR”
           (bonfile,            SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ AŞAMASI KESİM SÜREcİ    Bu kapsamda 17 No’lu Kırmızı Et Ticareti Meslek
           kontrfile vs.)                                                  Komitesi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü
           verilen hasar en     İSTİB 17 No’lu Kırmızı Et Ticareti Meslek Komi-  beyan eden Özefe ve Yücesan, şunları söylediler:
                                tesi Üyesi ve aynı zamanda İSTİB Yönetim Kurulu
           aza indirildiğinde   Üyesi olan Mehmet Erkan Özefe ile Meclis Üyesi   “Karkas parçalama tesislerinde, karkasın tüm par-
           ekonomik kayıp       Ahmet Yücesan, kırmızı et üretiminin en önemli sü-  çalarının usulüne uygun işlenmesi gerekir. Değerli
           da azalacaktır.”     reçlerinden birinin kesim aşaması olduğunu, doğu-  et parçalarına  (bonfile, kontrfile vs.) verilen hasar
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37