Page 36 - Sayı-49 Ocak-Şubat 2021
P. 36
34
34 İSTİB HABER
Aral, XVI. KOBİ Zirvesinde konuştu:
“pANDEMİDE GIDAYA İHTİYAcIMIZ
DAHA ÖNcELİKLİ”
HAKKI İSMET ARAL
TOSYÖV - XVI. KOBİ ZİRVESİ
“Hangi şartlar İstanbul Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hakkı Birliği Yönetim Kurul Başkanı Müjdat Sezer konuş-
altında olursak İsmet Aral, TOSYÖV tarafından gerçekleştirilen macı olarak yer aldı.
olalım gıdaya XVI. KOBİ Zirvesinde “Gıda Sektörü” paneline ka- Panelde 2020 yılında Türk tarımının durumunu
olan ihtiyacımız, tıldı. Moderatörlüğünü TİM YK Üyesi Melisa Tok- değerlendiren Aral, pandemi sürecinin gıda temi-
pandemi göz Mutlu’nun üstlendiği panelde, İSTİB Yönetim ninin önemini arttırdığını hatırlatarak, “Bu süreçte
sürecinde her Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, TİM birçok alışkanlığımızın vazgeçilebilir olduğunu gör-
Tarım Kurulu Üyesi İstanbul Fındık ve Mamülle-
zamankinden ri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali dük. Ancak hangi şartlar altında olursak olalım gı-
daha fazla ve Haydar Gören ve TİM Tarım Kurulu Üyesi, İstan- daya olan ihtiyacımız, bu süreçte her zamankinden
öncelikli oldu” bul Su Ürünleri Hayvansal Mamüller İhracatçıları daha fazla ve öncelikli oldu” tespitinde bulundu.
ARAL A pARA’DA GIDA İSRAFINA DİKKAT ÇEKTİ
İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan yılda 1,3 trilyon dolarlık gıda, yani üretilen gıdanın
Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, A Para televizyonun- üçte biri israf ediliyor. Türkiye’de ise ortalama 14,5
da Şafak Tükle’nin sunduğu “Tarladan Sofraya” milyar dolar değerinde gıda israf oluyor. Amacımız
HAKKI İSMET ARAL programına katıldı. Aral, Türkiye’de ve dünyada 2-3 milyar dolarlık gıda kaybını önleyerek, geri ka-
A pARA / TARLADAN SOFRAYA gıda israfının boyutlarını ortaya koyarak, “Dünyada zanmaktır” şeklinde konuştu.