Page 51 - Sayı-65 Eylül - Ekim 2023
P. 51
51
EYLÜL-EKİM 51
EYLÜL-EKİM
MECLİS ÜYELERİ KÜRSÜDE
“Gıda
işletmelerinin
zaten gıda
mühendisleri var.
Bu mühendisler
sanitasyon ve
gıda hijyeni
eğitimi dersi
OSMAN BERBEROĞLU EMİN DEMİRCİ alıyorlar.
OSMAN BERBEROĞLU: “İSPANYA AKDENİZ bir günü eğitim veriyor. Bu da süreci uzatıyor. İşe baş- Dolayısıyla yeni
ÇUKURUNDAKİ ZEYTİNYAĞLARI SATIN ALIP layacak olan personelde bu eğitimleri bir zaman kaybı işe alınacak
STOKLUYOR” olarak görüyor ve geri gelmiyor” şeklinde konuştu. personele
Türkiye’de zeytinyağıyla ilgili çok fazla spekülasyo- Bu sorunla ilgili öneride de bulunan Demirci, “Gıda bünyemizde
nun yapıldığını belirten İSTİB Meclis Üyesi Osman işletmelerinin zaten gıda mühendisleri var. Bu mü- bulundurduğumuz
Berberoğlu, “İspanya’nın stoklarında şu an 950 bin hendisler sanitasyon ve gıda hijyeni eğitimi dersi gıda
ton zeytinyağı var. Türkiye’de dökme zeytinyağı ihra- alıyorlar. Dolayısıyla yeni işe alınacak personele mühendisleri
catına yasak gelmesine rağmen İspanya, Türkiye’den bünyemizde bulundurduğumuz gıda mühendisleri vasıtasıyla
65 ton zeytinyağı ithal etti. Geçtiğimiz yıl bu rakam vasıtasıyla hijyen eğitimi verilebilir” dedi
sadece 3 bin tondu. O da kendi ürünlerinin değer- hijyen eğitimi
lerini yükseltmek için kullanılan Türkiye’deki en iyi ABDULLAH ÇERMAN: “DEPREM BÖLGESİNDE 5 MİLYON verilebilir”
yağlardı. Şu an İspanya, Akdeniz çukurundaki tüm 840 BİN EKMEK ÜRETTİK”
zeytinyağlarını 6-7 euro arasında fiyatla satın alarak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen
stokluyor. Stoklarını sağlamlaştırarak aynı yağı amba- deprem felaketi sonrası 180 gündür Hatay’da bu-
lajlı bir şekilde 7,5-8 eurodan piyasaya sürüyor” dedi. lunan Sahra Fırını’nda depremzedeler için aralıksız
Türkiye’de geçtiğimiz sezon 420 bin ton rekolteyle ekmek, simit ve poğaça ürettiklerini ifade eden Mec-
tarihi bir rekora imza atıldığının altını çizen Ber- lis Üyesi Abdullah Çerman, “Deprem bölgesi yavaş
beroğlu, “65 bin tonu İspanyaya dökme yağ olarak yavaş normale döndüğü için bölgedeki fırıncı mes-
gitse de önemli bir miktar hâlâ stoklarımızda. Stok- lektaşlarımızın da ticaretini düşünerek üretimi geç-
larımızdaki yağı ambalajlı bir şekilde dış pazarlara tiğimiz günlerde sonlandırdık. Toplamda 5 milyon
girmek için kullanmalıyız. Çok önemli bir fırsat 840 bin adet ekmek, 1 milyon 700 bin adet simit ve
yakaladık ve bu fırsatı markalaşmaya önem vererek poğaça ürettik. Bize bu fırsatı veren İstanbul Ticaret
değerlendirmeliyiz. Ayrıca dökme zeytinyağı ihra- Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve tüm
Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.
catına Ekim ayının sonuna kadar getirilen yasak da
uzatılmalıdır” dedi.
“Deprem
EMİN DEMİRCİ: “HİJYEN EĞİTİMİNİ ŞİRKET bölgesinde
BÜNYESİNDEKİ GIDA MÜHENDİSLERİ VEREBİLİR”
toplamda 5
Gıda sektöründe üretim gerçekleştiren firmaların or- milyon 840 bin
tak bir sorununa değinen İSTİB Meclis Üyesi Emin adet ekmek, 1
Demirci, “Personel alımı yaparken personelin “Gıda
Hijyeni” başlığı altında bir eğitim alması gerekiyor. milyon 700 bin
Şu an bu eğitim için Halk Eğitim Merkezlerine yön- adet simit ve
lendiriliyor. Ancak Halk Eğitim Merkezleri haftanın ABDULLAH ÇERMAN poğaça ürettik.”