Page 47 - Sayı-64 Temmuz - Ağustos 2023
P. 47
TEMMUZ-AĞUSTOS 47
47
TEMMUZ-AĞUSTOS
“Okullarda
yürüttüğümüz
“Balık-Ekmek
Şenliği”
etkinlikleri
yanında, 2015
yılından beri
yayımlanmaya
başlayan kamu
spotları ile
iç tüketimi
arttırmayı ve
su ürünleri
tüketimine
yönelik bilinç
TÜRK SOMONUNU MARKALAŞTIRDIK vitamini ve yetiştiricilik ürünü balıklar’, ‘Omega 3 düzeyini
ve yetiştiricilik ürünü balıklar’, ‘Bağışıklık ve yetişti-
Son dönemlerde somon üretimine verdiğimiz teşvik ricilik ürünü balıklar’ gibi bilgilendirme çalışmaları yükseltmeyi
ile uluslararası pazarda ‘Türk Somonu’ markasının yapılarak, hem balık tüketimini özendirmek hem de hedefliyoruz. “
oluşturulduğunu söyleyen Balıkçılık ve Su Ürünleri su ürünleri tüketimi konusunda kamuoyunu doğru
Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz; “Dünyadaki eği- bilgiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca su ürün-
limlere bağlı olarak ihracat ağırlıklı üretimi artarak leri tüketimi konusunda ünlü yemek şefleri, medya
devam eden “Türk Somonu” yetiştiricilikte önemli mensupları, gazeteciler, sanatçılar ve diyetisyenler
bir değer haline geldi. Yeni üretime alınmış ve marka aracılığıyla halkımızın konuya olan farkındalığını
değerimiz olması yönünde hızla ilerleyen Türk So- artırmaya çalışıyoruz.
monu üretimi bir önceki yıla göre %43 artarak 2022
yılında 45 bin tona ulaştı. Önümüzdeki yıllarda
daha da artacağı öngörülmektedir. Yapılan analizler-
de, besin değerleri ve özellikle omega-3 olmak üzere
yağ asitleri açısından daha rekabetçi olduğu tespit
edilen Türk somonu son yıllarda birçok ülkeye ihraç
edilmektedir.”
Bakanlık olarak tüketimimizin artırılması için ya-
pılan projelere değinen Balıkçılık ve Su Ürünleri
Genel Müdürü Sayın Turgay Türkyılmaz şöyle ko-
nuştu: “Okullarda yürüttüğümüz “Balık-Ekmek
Şenliği” etkinlikleri yanında, 2015 yılından beri ya-
yımlanmaya başlayan kamu spotları ile iç tüketimi
arttırmayı ve su ürünleri tüketimine yönelik bilinç
düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında,
yetiştiricilik yoluyla elde edilen ürünlerin tanıtımını
yapmak, tüketimi artırmak için etkinlikler yapıyo-
ruz. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz ve Su Ürün-
leri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği yetkililerin-
den oluşan bir Komisyon kurduk. Komisyonun
almış olduğu kararlar neticesinde, ülkemizde tanın-
mış tıp insanları tarafından TV programlarında; ‘D