Page 34 - Borsa Aktüel Sayı 47
P. 34

GIDA BORSASI




                               İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı:

               “NİSAN 2021’DEN ÖNCE PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNEMEYİZ”









                      İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, ev dışı tüketim sektörünü
                      değerlendirerek, 2021 nisan ayından önce pandemi öncesine dönülemeyeceğini

                       söyledi. Tarakçı, Turizm Bakanlığının Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programını

                       devreye alarak, otel ve restoranları hijyen konusunda denetlediğini belirterek,
                     “Buradaki tedbirlerin sektörü daha güvenilir hale getireceğini düşünüyoruz” dedi.




































           İstanbul  Ticaret  Borsası  Meclis  Üye-  rakçı “İnsanların sosyalleşme istekleri devam   dirme Programının insanlara güven verdi-
           si  Süleyman  Tarakçı,  Ekotürk  TV’de  naz   edecek, bu süreçte belirtilen kurallara daha   ğini ve hayatı devam ettirerek pandemiyle
           Özdeğirmenci’nin moderatörlüğünde hazır-  fazla uyan, tedbirlerini alan işletmeler daha   mücadele etmeyi sağladığını kaydeden Ta-
           lanan “Gıda Borsası” programında sektörü   çok tercih edilecek” tespitini yaptı.  rakçı, şunları söyledi:
           değerlendirdi.Türkiye’nin pandemi sürecini                             “Maskesiz girilmeme, sosyal mesafeye göre
           Hükümetin aldığı hızlı kararlarla iyi atlattı-  “DEnETİMLERİn ARTMASınDAn MEMnUn   uyarlanmış  hizmetler,  kapı  girişlerinde  de-
           ğını kaydeden Tarakçı, “Ancak sektör açı-  OLURUZ”                     zenfektan  ve  ayak  paspaslarının  olması,
           sından zor bir süreçten geçiyoruz. Yaklaşık   Turizm Bakanlığının Sağlıklı Turizm Belge-  el  dezenfektanlarının  olması,  işyerlerinin
           olarak 2021’in nisan ayına kadar pandemi   lendirme  Programını  devreye  alarak,  otel   periyodik  olarak  dezenfekte  edilmesi.  Bu
           öncesine  dönemeyeceğimizi  düşünüyoruz.   ve restoranları hijyen konusunda denetleyip   tedbirler, insanlara güven veriyor. Aynı za-
           Genel  anlamda  da  2  yıl  gibi  bir  süre  bizi   her ay belgelendirdiğini hatırlatan Tarakçı,   manda devlet bütün işletmeleri ‘Sağlıklı Tu-
           bekliyor” dedi.
                                               “Buradaki  tedbirlerin  sektörü  daha  güve-  rizm Belgelendirme Programı’ çerçevesinde
           Pandemiden  sonrasında  yeme  içme  sektö-  nilir  hale  getireceğini  düşünüyoruz”  dedi.   ciddiyetle denetliyor. Düzenli olarak deneti-
           ründe değişiklik olmayacağını ifade eden Ta-  HACCP kuralları ve Sağlıklı Turizm Belgelen-  minin yapılması, orada kurallara uygun olup



           32
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39