Page 50 - ISTIB Dergi Mayıs - Haziran 2023 Sayı 14
P. 50
T TOBB HABER
50 NİSAN MECLİSİ
İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Nisan ayı Meclis toplantısında konuştu:
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GIDA EKOSİSTEMİ
KURMALIYIZ”
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Nisan ayı
Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gıda
sorunu yaşamaması için yapılması gerekenleri sıralayarak,
“Sürdürülebilir bir gıda ekosistemi kurmalıyız. Bunu
çocuklarımız için, geleceğimiz için yapmalıyız” dedi.
Başkan Kopuz, “Türkiye’nin gıda sorunu yaşamayan bir ülke
olabilmesi için planlı tarım ve gıdaya her geçen gün daha
fazla değer vermeliyiz ve bu konuyu sürekli geliştirmeliyiz”
uyarısında bulundu.
“Son zamanlarda
kırmızı et ve
kuru soğan
merkezli gıda
sorunları,
tarımsal
üretimde
planlamanın, İstanbul Ticaret Borsası Nisan ayı Meclis toplan- Nisan ayı Meclis toplantısında konuşan İSTİB Yö-
spekülatörlerle tısı İSTİB Canlı Hayvan ve Et Şubesi’nde, İSTİB netim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, son zamanlarda
mücadelenin Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap başkanlığın- özellikle kırmızı et ve kuru soğan ekseninde, gıda
ve gıda arz da yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ürünlerinde yaşanan fiyat dalgalanmalarına dikkat
güvenliğinin ardından İSTİB Başkanı Ali Kopuz olağan meclis çekerek, sorun yaşanmaması için yapılması gereken-
önemini bir kez konuşmasında güncel ve ekonomik gelişmeleri de- leri sıraladı. Başkan Kopuz, gıdada yaşanan bu so-
ğerlendirdi. Toplantı sonunda İSTİB Meclis Üyeleri runların tarımsal üretimde planlamanın, spekülatör-
daha ortaya sektörlerine ait sorunları dile getirerek, çözüm öne- lerle mücadelenin ve gıda arz güvenliğinin önemini
koymuştur.” rilerini ilettiler. bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.