Page 41 - Sayı-59 Eylül-Ekim 2022
P. 41
EYLÜL-EKİM 39
DÜNYA FINDIK HAFTASI ETKİNLİĞİ
Fındığın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret
2021 yılında kutlanmaya başlanan “Dünya Fındık Borsası ve Akyazı Ticaret Borsasının destekleriy-
Haftası”nın ikincisi, Sakarya Ticaret Borsasının ev le gerçekleştirilen “Dünya Fındık Haftası”, Ulusal
sahipliğinde yapıldı. Fındık hakkında çeşitli panel Fındık Konseyinin kararıyla her yıl ağustos ayının
ve seminerlerin düzenlendiği Festivalin açılışına İS- ikinci haftasında kutlanıyor. Festivalin ilki 2021
TİB’i temsilen Meclis Üyesi Çetin Topaloğlu katıl- yılında Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzen-
dı. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, lenmişti.
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASINDAN
İSTİB’E ZİYARET
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ce-
mil Gülsu başkanlığındaki heyet ile İSTİB Başkanı
Ali Kopuz’u ziyaret etti. Ortak çalışma konularının
ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Kopuz, Gıda
Mühendisleri Orası ile müşterek faaliyetlerde bulun-
maktan duyacakları memnuniyeti ifade ederek, “Gıda
sektörünün içinde olan kurumlar olarak hep birlikte
hareket etmemiz gerekiyor. Ortak çalışmalar yapar-
sak, kamuyu doğru bilgilendirmiş oluruz. Tüm pay-
daşlar olarak yönetmeliklerden taklit ve tağşişe kadar
her konuda ortak adımlar atmalıyız” diye konuştu.
Gıda Mühendisler Odası İstanbul Şube Başkanı Ce-
mil Gülsu da Türkiye’de 26 bin gıda mühendisinin ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Marangoz da yer alır-
bulunduğunu hatırlatarak, Oda çalışmaları ve son ken, İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hak-
hazırladıkları “Coğrafi İşaretler ve Gıda Mühendisi- kı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Recep
nin Rolü” yayını hakkında Başkan Ali Kopuz’a bilgi Salih Al, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Beşir Kı-
aktardı. Gıda Mühendisleri Odası heyetinde Başkan lıç, Zeki Aslan, Ömer Tekinaslan ve İSTİB Meclis
Gülsu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Rasim Yaman Üyesi Emin Demirci de görüşmede hazır bulundu.